miércoles, 21 de octubre de 2009

Por qué los adolescentes de hoy obedecen menos?

En el seminari del dia 06/10/09 dues de les nostres companyes ens van explicar una noticia del diari “La Vanguardia” del dia 17/09, la noticia anava sobre els professors maltractats, el titular era “ Por qué los adolescentes de hoy obedecen menos?”.
Elles van comparar aquest mateix tema en diferents diaris, i lo que van trobar va ser que el diari “ El Mundo” diu que el mestre hauria de ser un guàrdia civil; en canvi, el diari “ADN” és més neutral que els demés.
Vam estar discutint sobre el tema i unes de les coses que vam destacar va ser que molts pares també agredeixen i es fiquen a favor dels seus fills.

La conclusió que van treure va ser que avui en dia els pares no tenen tan de temps per estar amb els seus fills i això fa que no hi hagi comunicació. La implicació dels pares a l’escola és important pels nens ja que veuen el tracte que ells tenen amb el seu mestre. També és bo que els pares s’impliquin ha saber que han fet els seus fills a l’escola i que expliquin a casa tot lo que han fet. Els pares han d’ajudar als seus fills a crear un clima de treball.
Desprès de fer una conclusió sobre la noticia ens van fer una pregunta que no van voler que la contestéssim sinó que la penséssim tranquil·lament quina seria la resposta. La pregunta va ser “Creieu que s’han d’educar als pares?”.

Personalment de la manera que van exposar la noticia i com ens la van explicar m’ha va agradar molt, ja que es va entendre lo que volien exposar, i ens van fer reflexionar sobre un tema que en aquests moments està molt present. La frase que em va impactar de la noticia que ens van exposar va ser “Per educar el nen falta la tribú sencera”.

jueves, 15 de octubre de 2009

Audacity

L’audicity és un programa per gravar sons, pots gravar la teva veu amb música de fons. Aquest és fàcil de fer servir, per poder gravar una veu, primer hem de tenir connectat el micro per poder parlar en ell. Un cop estigui connectat el micro i obert el programa, hi ha la tecla de rec si li donem ja podrem començar a gravar la veu, quan acabem li donem a la tecla de stop. Veurem que ens ha sortit un gràfic amb la veu gravada i que ens ha sortit també una freqüència.

L’escoltem per veure si ens agrada com ha quedat i si s’escolta bé, si volem que s’escolti més fort o més fluix hem de seleccionar el gràfic i donar a la tecla “I” i mirem si la volem més alta o menys.

Quan ja la tenim com la volem anem a fitxer i el guardem com “exportar com a waw”. Si volem gravar més veus hem de repetir una altre vegada tot aquest procediment.
Un cop ja tinguem les veus que vulguem gravades, anem a exportar audio i exportem les gravacions que hem fet, i ajustem el volum de les veus gravades de tal manera que quedin més o menys igual. Per retallar algun tros en silenci que sobri o qualsevol altre tros hem d’anar a les tisores i amb les lupes podem ficar-les millor, perquè tot quedi igual.


Per moure-les anem a la tecla ßà i fiquem on s’acabi la primera fiquem la segona i així amb totes les gravacions, i desprès de compaginar-les ho tornem a guardar de la mateixa manera que hem guardat les veus.

Per ficar la música de fons, tornem a obrir les veus que hem guardat anteriorment i afegim la música per ficar-la que no soni ni molt fort ni molt fluix sinó que fer un decreixement i creixement de manera progressiva hem d’anar a la tecla que hi ha dos triangles amb una rodona petita al mig i una línia corba al mig. Un cop seleccionada la tecla la marquem a la música on volem que decreixi i on volem que creixi, i finalment un punt central, i anem estirant o encuixin fins el nivell que volem aconseguir.

Quan ja ho tinguem fet, escoltem tota la gravació i si ens agrada com ha quedat, ho tornem a gravar com hem explicat anteriorment. Una demostració de com quedaria la gravació, podeu trobar-la si feu clic aquí.

viernes, 9 de octubre de 2009

google notebook o delicious?

En la classe de gestió de la informació vam veure dos programes, el notebook google i el delicious. Aquests programes serveixen per anotar les adreces que més fem servir i tenir-les totes a , i anar més ràpidament, sense tenir que buscar-les. Tambè podem seleccionar fotografies o textos, e introduïr-los dins del nostre bloc de notes, per tenir-los més a l'abast.

Primer, vam provar el google notebook per poder veure com funcionaba, i si ens era fàcil o no introduïr les direccions que mès feiem servir.
Desprès d'estar una bona estona manipulant el programa i veient com funcionaba, vam cambiar de programa i vam provar el delicious. També vam estar introduïnt les direccions que vam voler, i vam estar manipulant i veient com funcionaba.





Dels dos programes, el que més m'ha va agradar va ser el google notebook ja que em va ser mès fàcil introduïr les direccions i algún text, en canvi, el delicious com estava en anglès em costava molt més fer-lo servir. Encara que, era més ràpid el delicious que no pas el google notebook.

Però, si tinguès que fer servir un dels dos programes, el que faría servir sería el google notebook.

miércoles, 7 de octubre de 2009

Les noves tecnologies

En el diari el país en el dia 4 d'octubre, van publicar una notícia sobre les noves tecnologies i de la influència que tenen els ordinadors a l'escola. Per una banda ens explica que l' ús dels ordinadors a l'aula ajudarà molt als nens a familiaritzar-se a les noves tecnologies i això farà que a la llarga tinguin un gran domini.

Però per altre banda, les noves tecnologies a l'aula podrien anul·lar en un futur els llibres de text, ja que tot es farìa per ordinador; i això provocaria que moltes editorials tinguessin que tancar, i que les biblioteques en un futur deixerien d'existir.

També en aquesta notícia ens expliquen que avui en dia hi han molts nens que per situacions economiques, no tenen ordinadors a casa; i molts d'ells no podrien imprimir qulasevol treball o tasca que els hi haguès demanat el/la professor/a. Tot això encara que no ho sembli, estem diferenciant als nens, ja que als nens que no tenen ordinadors a casa es poden sentir diferents i discriminats per a resta de companys/es.


Respecte a la notícia que us he explicat, estic d'acord en que les noves tecnologies faran que els nens tinguin un gran domini amb els ordinadors, cosa que avui en dia hi han moltes persones que no saben fer servir els ordinadors a causa, de que abans no els hi donaven tanta importancia, ni la societat estava tan avançada.
Però, també estic d'acord en que els nens que no tenen ordinadors a casa es poden sentir discriminats, per això crec que la solució aquest problema seria que en les biblioteques hi haguessin més ordinadors en conexió a internet, perquè els nens que no en tinguin a casa també puguin treballar i fer les tasques de l'escola.